Bičių produktai

Kiti bičių produktai

Bičių produktai, bičių duonelė, žiedadulkės

Bičių duonelė – geriausias probiotikas. Tai fermentuotos ir susandėliuotos bičių iš žiedadulkės, turinčios mikroorganizmų. Jose yra pieno rūgšties, gyvo raugo grybelio, šimtai kitų naudingų medžiagų žmogaus žarnynui. Po sunaudotų antibiotikų geresnio probiotiko nei bičių duona nerasite. 

Naudojimas: vienu kartu sučiulpti 2-3 grūdelius, laikyti burnoje kuo ilgiau, kad organizmas geriau pasisavintų.

Tamsoje vėsiai laikoma savybių nepraranda iki dvejų metų. 

 

Nauda:

 

  • Siprina imunitetą
  • Stimuliuoja augima
  • Skatina audinių regeneraciją
  • Palengvina lėtinių uždegiminių ligų gydymą
  • Lėtina senėjimą
  • Reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje
  • Pasižymi detoksikuojančiu poveikiu
  • Gerina galvos smegenų veiklą 
  • Atkuria vitaminų ir mineralų kiekį organizme
  • Stiprina nervų sistemą
  • Pagreitina sveikima po traumų, sunkių ligų
  • Šalina potrauki alkoholiui ir narkotikams
  • Mažina astmos ir alergijos simptomus
  • Gerina libido, didina vaisingumą, gydo prostatą
  • Nepakeičiamas papildas sportininkams

 

Žiedadulkės

Žiedadulkė yra augalo vyriškoji lytinė ląstelė, kurioje viskas sutvarkyta taip,kad viena medžiaga padėtų įsisavinti kitą ir išeitų jų balansas, skirtas palaikyti ir pratęsti gyvybę. Tad kodėl šio bičių produkto nevartoti ir žmogaus gyvybei palaikyti. Bitės surenka žiedadulkes iš augalų dulkinių, sumaišo su maža sekreto doze iš seilių liaukų ar nektaro ir sudeda į specialius krepšelius (vadinamus corbiculae), esančius ant užpakalinių kojelių gurbelius.Tiksli cheminė sudėtis priklauso nuo augalų, iš kurių bitės renka žiedadulkes, ir gali skirtis kiekvieną dieną, savaitę, šeimose, net tame pačiame bityne, nes nėra dviejų identiškų bičių žiedadulkių pavyzdžių.Jos sudėtyje yra apie 250 medžiagų, įskaitant aminorūgštis, lipidus, vitaminus, makro ir mikroelementus beinflavonoidus. Nors nėra konkrečios cheminės sudėties, vidutiniškai čia yra 40–60 % paprastojo cukraus (fruktozės ir gliukozės), 20–60 % baltymų, 3 % mineralų (įskaitant kalcį, fosforą, magnį, natrį, kalį, geležį, varį, cinką, manganą, silicį ir seleną) ir vitaminų (įskaitant vandenyje tirpius B1, B2, B6 ir C, taip pat riebaluose tirpius vitaminus A, E ir D), 1–32 % riebalų rūgščių ir 5 % įvairių kitų komponentų. Bičių žiedadulkių mėginių tyrimas parodė, kad juose gali būti 188 rūšių grybai ir 29 rūšių bakterijos

 

Laikymas:

Šį bičių produktą reikia laikyti tamsoje, šaldytuve 10 laipsnių temperatūroje.

Nauda:

  • Mažina uždegimą
  • Veikia kaip antioksidantas
  • Apsaugo kepenis nuo intoksikacijos
  • Stiprina imuninę sistemą
  • Maisto papildas
  • Mažina stresa
  • Nuima menopauzės simptomus
  • Skatina gijimą

Informacija paremta : A.Amšiejus “Bičių metai” (2021); H. Horn, C.Lullmann “The Honey” (2019)